Kunnen Styro Stones verdiepingshoog worden gestort?Ja! 2,625 m zijn helemaal geen probleem. Styro Stones met 'Kunststof-koppelingen' kunnen zelfs tot wel 3 tot 4 meter hoogte worden gestort, daarbij moet men echter wel letten op de natuurlijke beperking van het beton (ontmenging)

Moeten Styro Stones met een betonpomp gestort worden?

Nee! Hoewel het met een pomp het makkelijkste gaat, kunnen Styro Stones ook met een silo of kubel worden gestort.

Welk type Beton moet men gebruiken?

B25. B25 betekend, dat de uitgeharde Beton (na 4 weken) een druk van 250 kg/cm2 moet kunnen weerstaan. Ter vergelijking; een afgebouwd huis oefent door zijn eigen gewicht een druk uit van ca. 5-6 kg/cm2.

Wat is belangrijk bij het storten van lateien (boven wandopeningen)?


De latei-elementen worden altijd met "overstand" over de opening gezet. Echter; door het "U-profiel" van het element, zou de vrije betonstroom in dat wanddeel beperkt zijn.


Daarom ook het beste van te voren de bodem van de elementen uitsnijden ter plekke van het "overstek", zodat de Betonstroom vrije doorgang kan vinden.


Zo ziet het goed voorbereide latei-element (zonder wapening!) van boven uit. Op deze manier is de grindnestvrije betonstroom gegarandeerd.


Het latei-element na de eerste wapeningslaag (uitvoering altijd volgens constructeur). Hierna volgt meestal aan halfhoog-element, waarin ook gemakkelijk wapeningsstaven ingelegd en "korven" gevlochten kunnen worden.


verder naar: FAQ - Begeleiding