Styro Stone als vijver-basissysteem


Waarom met Styro Stones?

Met de Styro Stone elementen is het mogelijk om op een zeer eenvoudige wijze een geïsoleerd basis raamwerk voor een vijver samen te stellen.

Met het standaardelement (nr. 0601) en het hoekelement (nr. 0604) kan binnen een paar uur een vijver met een afmeting van b.v. 4.00 m. x 8.00 m. en een hoogte van 1.50 m. "gestapeld" worden.

Na het stapelen van de blokken, en eventueel plaatsen van wapeningstaven, moeten de blokken volgestort worden met een betonmortel.

De laatste stap is het aanbrengen van een vijverfolie b.v. een 3D-vijverfolie waarna de vijver gereed is voor gebruik.


click to open
Het bouwen van een vijver.

Vooral als koivijver wordt dit systeem veel toegepast. Het systeem geeft de mogelijkheid een vijver te bouwen met een solide wandconstructie waar bij rekening gehouden kan worden met de waterdruk van binnenuit en van buitenaf.

Ook de isolerende waarde van de Styro Stones is bij deze vijvers van belang.

Voor de siervijvers biedt dit systeem ook vele mogelijkheden. Het is natuurlijk ook mogelijk om in het ontwerp b.v. erker elementen (hoek 45 graden) toe te passen om de vorm van de vijver iets "speelser" te maken.

Binnenkort zullen wij ook met elementen op de markt komen, waarmee het mogelijk is ronde wanden te maken.

Voor meer info en een prijsopgave en/of wapeningsberekening op maat kunt u contact opnemen met Tricon B.V. :tel. 033-4500328

Aan resterende materialen heeft u nog nodig:

  • Betonvulling kwaliteit B25: 5,2 m3.
  • wapeningstaal
  • vijverfolie