Het realiseren van meerdere objecten tegelijk met Styro Stone heeft een aantal voordelen ten opzichte van traditionele bouwmethoden.

De voordelen van de Styropor- en Neoporbouwmethode:

- Snelle ruwbouwfase: in één arbeidsgang worden de wanden inclusief de isolatie opgetrokken.

- Minder werkkrachten vereist: een bouwlaag kan door 3-4 ervaren werkkrachten in één dag vervaardigd worden. Dezelfde- of de volgende dag kan theoretisch het beton gestort worden. 2 personen zijn echter voldoende voor het bouwen met Styro Stone.

- Zwaar en kostbaar materieel is niet nodig: door het lage gewicht van de elementen is er op de bouwplaats geen groot materieel nodig (dus b.v. geen heftrucks of bouwkraan). Een handzaag is voldoede om de elementen eventueel op maat te zagen.

- Bijna geen scholing vereist: een enkele dag is voldoende om een team van werkkrachten in de materie van het bouwen met Styropor- en Neoporelementen in te voeren.

- ARBO-vriendelijk: door het lage gewicht van het bouwsysteem worden risico's en lichamelijke klachten drastisch gereduceerd. Tevens is het ongevalrisico op de bouw niet tot nauwelijks aanwezig.

- Energiebesparing: de dubbele isolatie (aan weerskanten) kan voor een stookkostenbesparing van 50-70% zorgen en dus gebruikskostenbesparing.

- Ecologie: Styropor- en Neoporelemente produceren weinig afval en door de energiebesparing achteraf draagt het bij tot CO2 reductie.

- Massief bouwen: bij Styro Stone betreft het geen piepschuim-huis. Door de massieve betonkern is het systeem zelfs, door toepassing van voldoende wapening, in te zetten in aardbevingsgebieden.

- Veiligheid: door de hoge kwaliteit van Styro Stone hebben de wanden de brandwerendheisdklasse F90.

Tevens is het bij huizen gebouwd met Styro Stone zinvol, en ook makkelijker, om meer innovatieve systemen m.b.t. de huisinstallatie toe te passen. Door de hoge isolatiewaarden kan de omvang van bijvoorbeelde aardwarmte- en warmtepompsystemen kleiner en dus goedkoper uitvallen.

Hieronder volgt een voorbeeld van een projectmatige bouw in een nieuwe wijk in Ierland waarin alle voordelen van Styro Stonemit all seinen Vorteilen von Styro Stone.


Pojectmatige bouw met Styro Stone in Ierland

UrbanisatieplanVerschillende huistypes

Haustyp A1
Haustyp B1
Haustyp B
Reihenhaustyp A
Reihenhaustyp B
Reihenhaustyp C
Apartments

Bouwfases


Als de bodemplaat gereed is, worden 3-4 lagen op elkaar gestoken en uitgevlakt, daarna worden de schoren aangebracht. De schoren garanderen dat de wanden 100% verticaal staan en vergemakkelijken het verdere in elkaar steken van de bouwlaag, zoals ook het betonstorten.


Bij meerdere objecten is het belangrijk in serie te kunnen werken.


Door het lage gewicht van het Styro Stone bouwsysteem, kan men zodra de vloeren zijn gelegd vrijwel meteen door met de volgende verdieping alvorens het beton natuurlijk word gestort. Hierdoor loopt men amper vertraging op en word continuiteit gewaarborgd.


Deze foto laat de verschillende bouwfases zien.


Als het casco staat, komt de dakconstructie.


Is het dak gereed, word de ruwbouw van buiten afgewerkt.


Na de gaas-stuc volgt de buitenstuc.


Precies volgens ontwerp worden de huisypes A1, B1 en B op de verdieping gemetseld.


verder naar: U bent? - Particulier